Kerst in Disneyland Parijs

Misschien wel het mooiste moment van het jaar om naar Disneyland te gaan: kerst in Disneyland Parijs! Ieder jaar wordt er kerst gevierd en tovert men het park om tot een magisch paradijs. Dit vergt natuurlijk ontzettend veel voorbereiding, dus wanneer de zon nog schijnt is het concept voor dit jaar al weer bedacht. Metro verslaggever Erik Jonk reisde af naar Parijs en maakte onderstaand verslag.

62 dagen kerst in Disneyland

Disneyland Parijs viert dit najaar 62 dagen kerst. Feestelijke tradities en de magie van Disney komen van 7 november tot en met 7 januari samen.

Terwijl de Franse lucht strakblauw is en de zon zorgt voor een heerlijke nazomerse temperatuur, is Metro neergestreken in hotel Sequoia Lodge en Disneyland Parijs. Niets wijst er nog op dat de medewerkers van het Disneypark 39 kilometer buiten de Franse hoofdstad in het hoofd óók al bij het einde van het jaar hebben. Dan wordt namelijk ingezet op een sfeervolle kerst 2015. Een kerstfeest dat met de Disneyfiguren en de tientallen attracties 62 dagen zal duren. Metro licht drie fenomenen uit. Let it go!

Ratatouille: The Adventure

Nieuw voor mensen die minstens een jaar niet in Disneyland Parijs zijn geweest, is de attractie Ratatouille: the Adventure. Deze gave tocht maak je met vijf medeparkgangers. In een snel manoeuvrerend wagentje ‘flits’ je door de keuken vol ratten uit de Walt Disneyfilm uit 2007. Een rat-tractie wordt Ratatouille ook wel genoemd. Je gaat omhoog, omlaag (pas op: zeer onverwacht), achteruit, vooruit en dat terwijl je je in een 4D-film bevindt.

Daarbij ben je voor je gevoel gekrompen tot het formaatje van Remy, de rat die zo graag een Franse topkok wil worden. Maar ja, een keuken en een rat: dat gaat niet samen. In deze gave rit wordt je dus opgejaagd door chef Skinner. Pas op voor de bezem en rijd voor je leven… De Metroverslaggever, zo ongeveer de enige zonder Mickey-oren en een rood strikje met witte stippen tijdens zijn bezoek aan Parijs (excuus!), vindt Ratatouille geslaagd. En vraagt zich nog steeds af hoe elk persoon in de (r)attractie dezelfde film toch telkens kan zien. Heb je een fastpass? Die is in Ratatouille geldig.

Frozen Sing-Along

Ben je net bekomen van een omvallende en brandende vrachtwagen tijdens de Studio Tram Tour en een ruimteaanslag in Armageddon, het pijlsnel wegschieten in achtbaan Rock ‘n’ Roller Coaster of heb je na getwijfel eindelijk die andere topachtbaan Space Mountain aangedurfd, misschien is het even tijd om bij te komen. Frozen Sing-along is dan zo’n bijkomattractie, maar ook een must voor de fans van de twee jaar oude Disney-animatiefilm natuurlijk.

De magie van de winter was ook al deze zomer te zien en te horen. Doordeweeks treden de artiesten van de show zes keer en in het weekend liefst twaalf keer per dag op. Wie de komende tijd heel hard wil meezingen (in het Frans of in het Engels) moeten we teleurstellen, maar Frozen Sing-along is vanaf 14 november terug. In een ijslandschap worden zang en dans gecombineerd en zie je de wereldberoemde Anna, Elsa, Kristoff en Olaf in het echt en live.

Op de foto gaan in de sfeer van Frozen kan op het marktplein bij Cottonwood Creek Ranch, geïnspireerd op het Koninkrijk van Arendelle. Meisjes worden hier omgetoverd tot Disneyprinsesje voor een dag. Tot slot rijden Anna en Elsa, ze hebben het er maar druk mee, meerdere keren per dag in een Frozenkoets door het park.

Voor de show in het Chaparral Theater is je eventuele fastpass niet geldig. Even doorbijten voor die grote hits dus, want een flinke rij voor Frozen is bepaald niet ongewoon.

Disney Dreams

Onmisbaar, maar je moet er even voor wakker blijven tot 23.00 uur, is de dagafsluiter Disney Dreams. Het imposante kasteel van Doornroosje, die met de swingende fonteinen, wordt een soort mainstage op een festival met een grote lichtshow, fonkelende sterren, Disneyhits en knallend en sierlijk vuurwerk. Als Metro in Disneyland is, is de zomerdrukte nog groot en wachten vele duizenden bezoekers vanaf 22.00 uur – velen zittend op de grond – in spanning af. Spannend is het, want daar zorgen de meertalige berichten dat ‘het nu bijna begint’ wel voor.

Als het park in één klap donker wordt en Disney Dreams sprookjesachtig begint, klinkt er gejuich alsof popster Taylor Swift de bühne betreedt. Hoe verschillende Disneyfiguren zich over en door het kasteel van ‘The Sleeping Beauty’ begeven, ziet er bijzonder vernuftig uit. Dit is wat de bezoeker wil, Disney op en top. Als er één noot klinkt van de hit Let It Go, schreeuwen kinderen die soms al uren in hun bed hadden kunnen liggen: ,,Frozen! Frozen!” Klaarwakker zijn ze, net als de rest van al die duizenden toeschouwers. Disney Dreams duurt zeker 20 minuten (wat aan de lange kant bromt deze verslaggever), maar een waardige afsluiter van de dag is de vuurwerk-, -licht- en muziekshow absoluut.

Kerst vanaf November

Het vieren van 62 dagen kerst betekent in Disneyland Parijs onder meer het volgende:

  • Royal Christmas Wishes: Alle favoriete Disneyprinsen en –prinsessen, zoals die uit Doornroosje, Belle en het Beest, Assepoester en De Kleine Zeemeermin) verschijnen in een show op Castle Stage.
  • De Kerstman, elfjes en Mickey en zijn vrienden houden per arrenslee drie keer per dag een kerstparade op Mainstreet.
  • Diezelfde Kerstman woont tijdelijk in Fantasyland.
  • Het sneeuwt op Disney’s Mainstreet.
  • Het ontsteken van duizenden lichtjes in een majestueuze kerstboom van 24 meter op Town Square.
  • Dagafsluiter Disney Dreams wordt tijdelijk Disney Dreams of Christmas, waarbij het kasteel van Doornroosje verandert in een winterdecor.

Let it go, let it go!

Na het lezen van dit artikel ook zo enthousiast geworden over de magie van Disneyland Parijs? De prinsessen ontmoeten en elke dag sneeuw beleven? Boek hier direct je verblijf en tickets naar Disneyland Parijs

Of profiteer nog snel van deze aanbieding naar Disneyland Parijs en neem kinderen t/m 15 jaar gratis mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *