Disneyland Parijs Reisverslag

Onderstaand verslag over Disneyland Parijs is geschreven door Marian Kramer. Marian bezoekt Disneyland Parijs regelmatig en wil haar ervaringen en foto’s graag met jullie delen. Eerder heeft Erik Jonk al een verslag over kerst in Eurodisney geschreven.

“If you can dream it, you can do it”– Walt Disney

In 1997 ging ik voor het eerst naar Disneyland Parijs, dat heette toen nog Euro Disney. Na die keer volgden er meer bezoeken. Ik denk dat ik er bijna elk jaar wel een keer kom. Ooit zeiden een paar mensen tegen mij: Als je 1 keer in Disneyworld Orlando in Florida bent geweest, wil je nooit meer naar Disneyland Parijs. Want alles is mooier en beter in Disneyworld. Ik was nog nooit in Disneyworld geweest maar Amerika is natuurlijk groter dan groots, dus ik dacht: zal wel kloppen. Nu, naar een paar bezoeken ook aan Disneyworld kan ik oprecht zeggen dat ik het daar helemaal niet mee eens ben. Ja, Disneyworld is groter en zeker zijn bepaalde dingen mooier, zoals het altijd heerlijke weer in Florida natuurlijk . Maar Disneyland Parijs doet absoluut niet onder voor Disneyworld.

Zo vind ik het suikerzoete roze kasteel van Doornroosje in Disneyland Parijs vele malen mooier dan het kasteel in Disneyworld. Bij een sprookjeswereld hoort nou helemaal een roze en glinsterend kasteel waar een draak onder leeft en waarvan je denkt: daar zou ik in kunnen wonen. Het kasteel als mooi middelpunt in het park, altijd zichtbaar en een mooi meetingpoint als je elkaar mocht kwijt raken. Al ben ik in al die keren dat ik geweest ben mijn mede reisgenoten nog nooit kwijt geraakt..althans, dat denk ik..hé wacht eens..waar zijn ze eigenlijk??

Ik krijg vaak de vraag: Verveelt het nou nooit? Is het niet altijd hetzelfde? Vertel eens, wat is er zo mooi aan Disneyland Parijs?

Hmmm.. Precies uitleggen waarom Disneyland Parijs leuk is kan ik niet. Of toch wel. Ik ben niet zo’n liefhebber van attracties. Voor mij geen achtbanen. Dus nee ik stap niet in Space Mountain of Big Thunder Mountain. Ook stap ik niet in de theekopjes en Parachute Drop uit Toy Story ben ik ook niet zo’n liefhebber van. Ik hou meer van de fantasie attracties, de aankleding, de parades en shows. En dan ben je bij Disney uiteraard aan het goede adres. Peter Pans Flight, Pirates of the Caribean, Buzz Lightyear Blaster en It’s a small World. Het zijn maar een paar van die attracties waar ik helemaal blij van word. Daarnaast word ik blij van de muzikale shows waarin Belle en het Beest of Pochahontas tot leven schijnen te komen.

De Motors and Action show, met stuntende auto’s waarbij je eigenlijk wel in 1 van die auto’s plaats wil nemen. Ik word blij van de parades met prachtige praalwagens en aanstekelijke muziek. Het maakt niet uit dat je luidkeels meezingt (dat de muziek best hard staat helpt wel dat niemand anders je hoort zingen), gek doet of mee danst, en geloof me, stil blijven staan is bijna onmogelijk. Bij Disney kan het allemaal en niemand kijkt er raar van op, want de helft van het bezoek draagt een Goofy hoed of Mickey oren. Ik hou van de tot in detail uitgewerkte attracties, maar ook in de hotels. Alles ademt Disney, overal is over na gedacht. De geweldige avondshow met water en vuurwerk waarbij beelden op het kasteel worden geprojecteerd. Ja, ontworpen speciaal voor Parijs en later overgenomen door de Disneyparken in Amerika.

De hotels bij Disneyland zijn ook al een bezienswaardigheid. 7 hotels staan er rondom het park, ieder zijn eigen thema maar allemaal in Disneystijl. Ook hier alles tot in details ontworpen. Het ultieme is natuurlijk overnachten in het Disneyland Hotel, het prachtige hotel vlak voor de ingang van het Disneylandpark. Heb ik dat gedaan? Ja, en het was echt een sprookje. Maar mocht je niet in 1 van deze hotels willen of kunnen verblijven, vlakbij Marne-la-Vallee zijn er nog genoeg andere hotels. Met de speciale pendelbus ben je zo bij het park.

Voor als je vaker in het park bent geweest is er een leuke tip. Ga op zoek naar de Hidden Mickey’s. Hidden Mickey’s? Ja Hidden Mickey’s. Een Hidden Mickey is ooit bedacht door een aantal Imagineers. Imagineers zijn ontwerpers voor Disney die zich vooral richten op de fantasie. Een Hidden Mickey is een afbeelding in de vorm van een Mickey Mouse welke is verwerkt in een Disney attractie, lamp, muur en andere constructies. Vaak sta je er met je neus bovenop maar zie je ze pas na heel goed kijken. In Amerika is er zelfs een Hidden Mickey gids waar ze allemaal in staan, voor het geval je een beetje hulp nodig hebt. Ik weet zo niet of er voor Disneyland Parijs ook zo’n gids is. Maar het kan ook zonder gids en tijdens het lange wachten in de rijen kan het een welkome afwisseling zijn en ik verzeker je dat je zo blij bent als een kind als je weer een Hidden Mickey hebt gevonden. Disneyland eens beleven op een andere manier noem ik dat.

Na het bezoek aan 1 van de parken vind ik het ook altijd geweldig nog even door Disney Village te slenteren. Nog even een Frappucino bij Starbucks, de laatste keer kijken bij de winkels want het is bijna onmogelijk om zonder een souvenir weg te gaan. De laatste paar jaren halen we regelmatig een broodje bij Earl of Sandwich. Het lijkt op Subway maar dan anders. Ook eten we vaak bij Annette’s Dinner . Vooral als je jonge kinderen hebt is dit heel leuk. Het is een dinning geheel in Amerikaanse sfeer. De bediening komt, ja op rolschaatsen de bestelling opnemen en later op rolschaatsen het eten brengen. Van heerlijke milkshakes en heerlijke broodjes. Annette’s Dinner staat steevast op ons lijstje en is eigenlijk wel een must do…

Nog meer leuks? Ja, het verzamelen van handtekeningen en op de foto met de Disney karakters in het park maar dit kan vaak ook in de hotels en restaurant. Je moet er soms wat voor over hebben. Meestal staat op de plattegrond aangegeven waar bepaalde Disneykarakters zich bevinden en hoe laat. Kom op tijd, als dat lukt. Wil je echt dat je mooie foto’s hebt zonder dat de halve wereld er om heen staat, raad ik aan een keer een ontbijt of dinner te regelen waarbij de Disneykarakters bij je aan de tafel komen. Zo heb ik de geweldigste foto’s van mijn kleine meisje, dansend met Mickey en Minnie, schaterlachend met Tiger en lief met Pluto. Ze nemen dan echt de tijd voor je en je voorkomt dat er op je foto ineens een wildvreemd kind staat omdat deze zo ongeduldig is en er maar alvast bij gaat staan.

Ik zou nog uren door kunnen gaan over vertellen over Disney, beter is om er gewoon heen te gaan. Waarschijnlijk ga ik volgend jaar weer die kant op, want er zijn een paar nieuwe dingen die ik nog niet heb mogen zien. Bij het idee dat ik er heen ga word ik al zo blij als een kind, kijk dat is nou de magie van Disney!

Net zo enthousiast als Marian?

Na het lezen van dit artikel ook zo enthousiast geworden over de magie van Disneyland Parijs? Boek hier direct je verblijf en toegangstickets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *