Trein naar Parijs

Reizen naar Parijs met de trein is een zeer comfortabele manier van reizen. En het is ook nog eens supersnel. Met de Thalys bent u in ongeveer drie uur een kwartier van Amsterdam in Parijs! Het reizen met de trein naar Parijs heeft voordelen ten opzichte van vliegen of met eigen auto naar Parijs.

Sneller dan de auto

Vanaf Utrecht is de treinreis naar Parijs ongeveer 3,5 uur. Met de auto doet u er zo’n 4,5 uur over. U bent met de Thalys dus een uur sneller in Parijs. Daarnaast houden veel Nederlanders niet van het verkeer in Parijs. Het verkeer in Parijs is erg druk en hectisch. Met de trein heeft u hier geen last van!

Makkelijker dan vliegen

Met het vliegtuig bent u in ongeveer 45 minuten van Schiphol in Parijs. Toch kiezen veel mensen voor een treinreis van 3,5 uur naar Parijs? Waarom? Omdat dit toch een stuk makkelijker is.. Wanneer u gaat vliegen moet u vaak enkele uren van tevoren aanwezig zijn, door de paspoortcontrole en bagage inchecken. Met de Thalys heeft u hier geen last van. U hoeft slechts 2 minuten van tevoren aanwezig te zijn, er is geen paspoortcontrole en u hoeft geen bagage in te checken.

Treinkaartje naar Parijs kopen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het kopen van een treinkaartje naar Parijs. Dit is afhankelijk van het soort vakantie naar Parijs dat u gaat boeken. Boekt u een los hotel, bijvoorbeeld één van de top 10 hotels in Parijs? Dan kunt u zelf een treinkaartje voor de Thalys kopen via NS International.

Ook kunt u via een touroperator een zogeheten pakketreis boeken. U boekt dan een treinreis en hotel in Parijs in één keer. De Thalys vertrekt vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. U heeft bij een reisorganisatie vaak de mogelijkheid om een treinkaartje vanaf ieder station in Nederland te boeken. Dan reist u met de NS in een ‘gewone’ trein naar één van deze stations en stapt u daar over op de Thalys.

Dit zijn de populairste aanbieders van pakketreizen naar Parijs:

Metrokaartje kopen

Gaat u met de trein naar Parijs dan heeft u in Parijs geen vervoer. De meest makkelijke manier van reizen in Parijs is per Metro. Het is aan te raden om een meer-dagen kaartje voor de Metro aan te schaffen. Deze kunt u vooraf vaak al bijboeken bij de reisorganisatie of u schaft deze aan in de Thalysbar. Dan heeft u al een metrokaartje wanneer u aankomt in Parijs. Dan stapt u vanaf Gare du Nord direct over op de Metro richting uw hotel!