Galeries Lafayette

Het meest bekende warenhuis in Parijs is waarschijnlijk Galeries Lafayette Haussmann. U vindt dit enorme warenhuis aan de Boulevard Haussmann naast hun grote concurrent Au Printemps.

Boulevard Haussmann

De Boulevard Haussmann is een hele lange winkelstraat gelegen in het 9de arrondissement van Parijs. Behalve Galerie Lafayette is hier dus ook Au Printemps te vinden en daarnaast vele andere bekende en minder bekende winkels waaronder Sephora.

Galerie Lafayette heeft drie vestigingen in Parijs die allen aan de Boulevard Haussmann te vinden zijn.

Lafayette Coupole

Lafayette Coupole is het hoofdgebouw van Galerie Lafayette Haussmann. Een zeer indrukwekkend gebouw met een grote koepel en veel balkons. Ook heeft dit gebouw een dakterras met een prachtig uitzicht over Parijs. In deze vestiging kunt u onder andere parfum en cosmetica, sieraden, damesmode, mode, kindermode en speelgoed en elektronica vinden.

De moeite waard

Ook als u niet van shoppen houdt, is een bezoekje aan Galerie Lafayette in Parijs de moeite waard. Alleen al rondlopen in de Lafayette Coupole is zeer indrukwekkend. Wilt u wel iets kopen in dit warenhuis, dan dient u een goedgevulde portemonnee mee te nemen. Wanneer u echter goed rondkijkt zult u wel enkele producten tegenkomen die wel redelijk geprijsd zijn.

Adres

Wilt u Galerie Lafayette bezoeken tijdens uw stedentrip naar Parijs? Het adres van dit warenhuis is:

40 Boulevard Haussmann, Arr. 9, 750009 Parijs

U kunt vanuit uw hotel met de Metro hier naartoe. Neem hiervoor lijn 7 of 9 naar Metro station Chaussee d’Antin-la-Fayette.

Openingstijden

Galeries Lafayette is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.30 tot 19.30 uur. Iedere donderdag is het koopavond tot 21.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *