Vliegen naar Parijs

De snelste manier om op uw bestemming aan te komen, is vliegen naar Parijs. Een vlucht naar Parijs vanaf Amsterdam Schiphol Airport duurt ongeveer 30 minuten. Houd er bij een vliegreis wel rekening mee dat u eerder op de luchthaven aanwezig dient te zijn in verband met inchecken en controle door de douane.

Vanaf Nederland vliegen naar Parijs

Vanaf Nederland kunt u alleen vliegen naar Parijs via Schiphol. Luchthavens in Eindhoven, Maastricht en Eelde bieden (nog) geen rechtstreekse vluchten naar Parijs aan.

De maatschappijen KLM, Transavia en Airfrance vliegen vanaf Amsterdam Schiphol rechtstreeks naar Parijs. De prijzen voor een vliegticket zijn de laatste jaren redelijk betaalbaar geworden. Kijk voor aanbiedingen op vliegtickets.nl.

Vliegreis Parijs boeken

U kunt een losse vlucht boeken via websites als vliegtickets.nl of bij de maatschappij zelf. Dit is handig wanneer u al een hotel in Parijs heeft geboekt of wanneer u bijvoorbeeld slechts 1 dag blijft.

Bent u van plan langer te blijven in Parijs en heeft u nog geen hotel geboekt? Dan kunt u ook een zogeheten pakketreis boeken. Dan boekt u bij een touroperator een hotel en de vliegreis naar Parijs in één keer.

Over het algemeen bent u voordelige uit wanneer u losse vliegtickets en een los hotel boekt. Het boeken van een pakketreis biedt wel wat meer gemak. Zo heeft u 1 aanspreekpunt wanneer er iets misgaat en kunt u de complete reis in 1 x boeken bij hetzelfde bedrijf.

De volgende aanbieders bieden pakketreizen naar Parijs aan:

Benodigde reisdocumenten

Om te vliegen naar Parijs heeft u een Europese Identiteitskaart of een Nederlands Paspoort nodig. Het is voor Parijs niet nodig om een visum aan te vragen.

Luchthavens in Parijs

In Parijs zijn maar liefst drie vliegvelden. Het is afhankelijk van waar uw reis in Parijs naar toe gaat welk vliegveld voor u het meest handig is.

Charles de Gaulle

Charles de Gaulle is het grootste vliegveld van Parijs. Vanaf dit vliegveld duurt het vrij lang om in het centrum van Parijs te komen. Gaat u echter naar Disneyland Parijs, dan is dit wel de meest handige luchthaven. Een reis naar het attractiepark duurt vanaf Charles de Gaulle slechts 10 minuten.

Orly

Vanaf luchthaven Orly bent u het snelst in het centrum van Parijs. Probeer dus via dit vliegveld te vliegen als u een stedentrip naar Parijs gepland heeft.

Le Bourget

Le Bourget is een vrij klein vliegveld in Parijs. Het heeft slechts 3 start- en landingsbanen. Deze luchthaven ligt zo’n 6,5 km ten noordoosten van Parijs in het departement Seine-Saint-Denis.

Gaat u dus naar het centrum van Parijs? Boek dan een vlucht via Aéroport Orly en vlieg via Aéroport Charles de Gaulle (Roissy) als u naar Disneyland Parijs wilt.

Last van de oren tijdens het vliegen?

Heeft u vaak last van uw oren tijdens het vliegen? Probeer dan eens Alpine FlyFit Vliegtuig Oordoppen. Met deze oordoppen heeft u geen last meer van uw oren. De speciale akoestische filters in de FlyFit oordoppen beschermen tegen overmatig omgevingslawaai tijdens het vliegen naar Parijs.

Gedurende een vliegreis wordt bovendien de hinderlijke druk op het trommelvlies tijdens opstijgen en landen gereguleerd. De FlyFit oordoppen zorgen voor rust en ontspanning tijdens uw vliegreis naar Parijs, maar zijn ook zeer geschikt om te gebruiken tijdens reizen met de bus, trein of auto.

Gemakkelijk van de luchthaven naar je hotel in Parijs

Er zijn vele mogelijkheden voor luchthavenvervoer. Lees hier meer over wat het beste en snelste is om te doen