Metro Parijs

De meest populaire manier van reizen door Parijs is per metro. Dagelijks wordt hier door maar liefst 4,5 miljoen mensen gebruik van gemaakt. Kunt u zich dat voorstellen? Er zijn 16 verschillende Metro lijnen en 301 stations in Parijs. Met de Metro reist u werkelijk naar iedere plek in Parijs.

Metrokaartje kopen voor Parijs

Het is voor toeristen in Parijs aan te raden om een Paris Visite kaartje te kopen. Dat is een kaartje dat 1, 2, 3 of 5 opeenvolgende dagen geldig is in de zones 1 t/m 3 of 1 t/m 5. De geldigheidsperiode van dit metrokaartje is van de eerste dag om 00:00 uur tot de laatste dag om 24:00 uur.

Een kaartje voor zone 1-3 is voldoende voor de gehele binnenstad van Parijs. Wilt u ook reizen naar Disneyland Resort Paris, het Kasteel van Versailles en de vliegvelden Charles de Gaulle en Orly? Koop dan een kaartje voor zone 1-5.

Volgens de zones die u kiest kunt u met Paris Visite reizen met:

  • de metrolijnen;
  • de RER lijnen (RATP en SNCF);
  • Transilien SNCF
  • de buslijnen van het Île-de-France (RATP en OPTILE) behalve op de lijnen van Jetbus, Allobus Roissy CDG, de toeristische routes en Air France;
  • de lijn Orlyval (van Orly naar de RER B);
  • de kabelbaan van Montmartre.

Plattegrond Metro Parijs

In veel reisgidsen van Parijs zit een plattegrondje van het metronetwerk van Parijs. Dat is erg handig voor het uitstippelen van de route. Maar de RATP, het openbaarvervoerbedrijf van de Metro in Parijs, biedt tegenwoordig ook een app aan. Download de kaart van tevoren dan kunt u deze onderweg gebruiken zonder WiFi of mobiele data.

“Parijs met de Metro Bezoeken” [Visiter Paris en Métro] is de officiële toepassing van de RATP. Deze toepassing is geheel vertaald in het Engels, Duits, Nederlands, Italiaans, Spaans en Japans en is ontworpen voor degenen die Parijs gemakkelijk met de metro willen bezoeken. Download de app via de website van RATP.