Geen wachtrij in Parijs

Een stedentrip naar Parijs is erg leuk en er is genoeg te zien. Om alles te zien bent u zelfs meerdere dagen aan het slenteren door de lichtstad. Vervelend is het echter dat u ook nog moet wachten om ergens op, bij of naar binnen te kunnen. Vooral bij het Louvre en de Eiffeltoren is de lol er al af als u de ellenlange rijen ziet. Maar wie slim is, gebruikt een trucje om de wachttijd flink in te korten of om de rijen helemaal te omzeilen.

Voorkom wachten bij de Eiffeltoren

Wie met de lift naar de top van de Eiffeltoren wil, moet vaak lang wachten. Dit zijn de tips om de wachttijd te verminderen:

  • Reserveer (en betaal) online voor een plekje in de lift en je hoeft niet in de rij aan te schuiven. Hier kleeft wel één nadeel aan: u kunt uw bezoek aan de Eiffeltoren niet meer spontaan inpassen in het programma.
  • Wie geen zin of mogelijkheid heeft een ticket te reserveren, kan ook zelf eerst een stukje klimmen. Trotseer eerst de trappen naar de tweede verdieping en neem pas daar de lift. Gewoonlijk hoeft u aan de voet van de Eiffeltoren niet aan te schuiven bij de trappen en staat u op de tweede verdieping niet lang in de rij. Al geen energie meer als u de eerste verdieping heeft bereikt? Dan kunt u hier de lift nemen naar de tweede verdieping en daar overstappen op de lift die naar boven gaat.
  • U kunt ook altijd nog uw geluk beproeven tijdens de rustigere avonduren, want niet iedereen weet dat de Eiffeltoren tot vrij laat open blijft. Tijdens de zomermaanden kunt u normaliter nog tot middernacht met de lift naar boven.

Niet in de rij bij het Louvre

Om het Louvre binnen te komen, is flink wat geduld nodig. Deze trucjes kunnen helpen om de rijen te vermijden:

  • De gelukkige bezitters van een Paris Museum Pass of een Paris Pass hoeven niet aan te schuiven bij het Louvre. De Paris Museum Pass verleent toegang tot tientallen musea in de stad voor een periode van enkele dagen, waarbij u keuze heeft uit meerdere opties. Kiest u voor de meer uitgebreide Paris Pass, dan zijn ook een handvol toeristische attracties inbegrepen in het aanbod. Zo’n pas is bijzonder handig om de rijen te omzeilen, maar u krijgt alleen waar voor uw geld als u een enthousiaste museumganger bent.
  • Is een museumpas niets voor u, wees dan slim en kies gewoon voor een andere ingang van het museum. Bijna alle bezoekers van het Louvre staan aan te schuiven bij de bekende glazen piramide, maar de echte ingewijden weten dat je het museum ook nog op andere plekken kunt binnengaan. Loop een stukje om naar de ingang aan de Porte des Lions en u bent binnen voor u het weet.
  • Het Louvre houdt regelmatig nachtvoorstellingen, waarbij het museum tot in de late uurtjes open blijft. Vaak zijn de rijen dan een stuk korter én is het binnen veel rustiger.
  • Gaat u met de metro naar het Louvre? Bij halte Pyramides zit een VVV-kantoor. Daar koopt u binnen 10 minuten een kaartje. U wandelt dan terug naar het Louvre en neemt de zij-ingang.

Zo sla de wachtrijen over

Koop vooraf je tickets voor bezienswaardigen en attracties via internet. zo sla je de wachtrijen over en heb je direct toegang tot de Eiffeltoren, het Louvre museum en vele andere attracties.

Meer weten? Bekijk hier tickets & prijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *