Het Louvre in Parijs met de Mona Lisa

Kunstliefhebbers halen hun hart op in het Palais Royal Museé du Louvre, kortweg: het Louvre. Hier zijn topstukken uit alle eeuwen van over de hele wereld te bewonderen. Het Louvre was ooit gebouwd als paleis, maar is het grootste museum ter wereld. Het bekendste werk is natuurlijk de Mona Lisa, maar het museum herbergt ook vele andere schatten.

Grootste museum ter wereld

Het Louvre is zo groot, dat u waarschijnlijk wel een maand nodig heeft om de gehele kunstcollectie te kunnen bekijken. Met zijn 60.000 m2 is dit het grootste museum ter wereld. Voor uw eerste bezoek is het daarom verstandig om een keus te maken uit de topstukken die u graag wilt zien. Of u loopt rustig rond en laat de indrukwekkende omgeving op u inwerken.

Bekijk een impressie van de buitenkant van het Louvre

Topstukken

De Mona Lisa is het beroemdste kunstwerk van het Louvre. Wanneer u dit werk voor het eerst bekijkt, zult u misschien teleurgesteld zijn over het formaat. Er staan vaak veel mensen omheen, maar uw geduld wordt beloond als u plotseling oog in oog staat met de mysterieus lachende dame.

Verder vindt u veel zalen met Franse, Italiaanse, Spaanse en Noord-Europese kunst van de dertiende tot en met de negentiende eeuw. Alleen al de collectie Franse schilderijen zijn verdeeld over zeventig zalen! Andere bekende topstukken zijn:

  • De Kantwerkster van Johannes Vermeer
  • De eed der Horatiërs van David
  • Vrijheid leidt het volk van Eugène Delacroix
  • De Venus van Milo

Verder vindt u schilderwerken van onder andere Fra Angelico, Georges de la Tour, Rubens en Gova. We adviseren om van te voren een selectie te maken van de werken die u graag wilt zien, en tijdens uw route door het museum de algehele sfeer wat op u in te laten werken. Of kom vaker terug naar Parijs en het Louvre om nog meer te genieten van het grootste museum ter wereld.

Ondergrondse entree

De grote entreehal tot het Louvre bevindt zich onder de grond. Ook de beroemde glazen piramide gaat ondergronds verder. U bereikt de entreehal via het metrostation. Daarbij komt u langs een ondergrondse winkelgalerij met veelal dure winkels.

Openingstijden en tarieven

Het Louvre is van woensdag tot en met maandag geopend van 09.00 tot 18.00 uur (op woensdag en vrijdag zelfs tot 21.45 uur). De toegang bedraagt € 12. Inwoners van de EU tot en met 25 jaar kunnen gratis naar binnen.

Andere Louvre tickets: