Reizen naar Parijs

Wanneer u een reis naar Parijs gaat boeken dient u ook te beslissen hoe u gaat reizen naar Parijs. Er zijn verschillende mogelijkheden om in Parijs te komen.

U kunt met eigen auto, met de bus, het vliegtuig en per trein (Thalys) naar Parijs.

Met eigen auto naar Parijs

Vanaf Utrecht is het ongeveer 500 kilometer naar Parijs. Parijs is dus prima te doen met eigen auto. Het verkeer in Parijs is wel wat drukker en hectischer dan in Nederland. Dat is een reden waarom sommige mensen liever niet met de auto naar Parijs gaan.

Parkeren in Parijs kan een uitdaging zijn. Het is dan goed om een hotel met privé parking te kiezen. Dan kan je makkelijk parkeren bij aankomst bij je hotel.

In Parijs zelf is het niet nodig om een auto te hebben. Er is een fantastisch metro-netwerk waarmee u in iedere plek in Parijs kunt komen.

Met de bus naar Parijs

Het is ook mogelijk om per touringcar naar Parijs te reizen. Houdt wel rekening met een reistijd van 7 à 8 uur. Verschillende reisorganisaties, waaronder De Jong Intra en Kras, bieden vakanties per bus aan naar Parijs.

Per vliegtuig naar Parijs

Vliegen naar Parijs duurt ongeveer 30 minuten. Tegenwoordig zijn de vliegtickets redelijk betaalbaar en in sommige gevallen zelfs goedkoper dan de Thalys. Een nadeel aan vliegen naar Parijs zijn de wachttijden en het inchecken op de luchthaven. Koop een los vliegticket via Vliegtickets.nl of boek een complete pakketreis bij één van de volgende aanbieders:

Met de Thalys naar Parijs

Per Thalys naar Parijs wordt door de meeste mensen als de makkelijkste en prettigste manier van reizen naar Parijs ervaren. De reis duurt ongeveer 3 uur en 17 minuten. U kunt opstappen in Amsterdam, op Schiphol en in Rotterdam. U hoeft slechts 2 minuten voor vertrek aanwezig te zijn en inchecken zoals bij vliegen is niet nodig. Het is wel nodig om van tevoren te reserveren. Dat kan via de reisorganisatie waar u boekt of u kunt via NS International losse tickets kopen voor de Thalys. Lees meer over de Thalys naar Parijs.