Moulin Rouge

De Moulin Rouge is niet de meest prestigieuze bezienswaardigheid in het doorgaans chique Parijs, maar daarom des te meer de moeite waard van een bezoek. De bezoekers gingen u al vanaf eind negentiende eeuw voor om zich een avondje te vergapen aan de shows en geheimen van dit cabaret. De mystiek rondom schaars geklede dames, wilde avonden en natuurlijk de beroemde cancan heeft al veel mensen een vrolijke avond uit bezorgd in de rosse buurt van Parijs.

Achtergrond

In 1889 werd de Moulin Rouge voor het eerst geopend. Moulin Rouge betekent letterlijk ‘rode molen’ en verwijst naar de nagebouwde molen die op het dak van het gebouw staat. Het werd geopend door de Catalaan Josep Oller. Josep is van Spaanse afkomst, maar hij emigreerde als kind al naar Frankrijk. Hij balanceerde altijd al op de rand van de wet. Zo hield hij zich bezig met hanengevechten en bedacht hij het huidige bookmakersysteem, waarmee meerdere mensen tegelijk konden gokken op paardenrennen. Hoewel het eerst verboden was, is dit later gelegaliseerd door de Franse overheid. In zijn latere jaren hield Josep zich bezig met showbusiness. De oprichting van de Moulin Rouge is het bekendst geworden vanwege het cabaret.

Cabaret

Voordat film en televisie uit waren gevonden, was cabaret erg populair. De Moulin Rouge onderscheidde zich door cabaret aan te bieden in een nachtclub. Dat resulteerde in een hoog amusementsgehalte met zang, dans, theater en komedie, maar dan met schaars geklede vrouwen in de hoofdrol.

Tegenwoordig is het cabaret in de Moulin Rouge nog steeds heel populair, en komt het thema nog vaak terug in films zoals het gelijknamige Moulin Rouge! (2001) met Nicole Kidman en Ewan McGregor.

Onvergetelijk avondje uit

Tegenwoordig valt een bezoek aan deze spectaculaire Parijse nachtclub onder een chique avondje uit. U kunt tijdens de show genieten van een diner met champagne, zoals u ook kunt zien in de sfeerimpressie van dit filmpje. U moet wel netjes gekleed zijn om binnen te komen, want met een spijkerbroek en sportschoenen komt u niet binnen. Bestel uw tickets voor een show op tijd, want de Moulin Rouge is erg populair en is vaak uitverkocht op vrijdag- en zaterdagavonden. Boek daarom uw tickets gelijktijdig met uw stedentripje naar Parijs, om teleurstellingen te voorkomen. En als u eenmaal binnen bent, weet u precies waarom dit echt een onvergetelijk avondje uit is. Hier boeken