I Love Parijs

Van alle wereldsteden is Parijs één van mijn favoriete steden. Parijs is zo’n stad waar je niet raakt uitgekeken. Zoveel historische gebouwen met een fantastische geschiedenis. Iedereen kent de indrukwekkende bouwwerken zoals: Het Louvre, Notre Dame, Sacre-Coeur, Arc de Triomphe, Dôme des Invalides, Centre Pompidou, Panthéon en de Eiffeltoren. Maar er zijn ook prachtig aangelegde parken,zoals Jardin du Luxembourg, waardoor je af en toe niet door hebt dat je door een drukke stad loopt. Lekker stokbroodje en kruidenboter kopen en dan op een bankje gaan zitten en genieten.

Wil je wel drukte, dan ga je naar de winkelstraten of 1 van de vele bezienswaardigheden. Het meest bezochte bouwwerk is natuurlijk de Eiffeltoren. Eerlijk is eerlijk, magnifiek om via de lift naar de top van de Eiffel te gaan en dan over Parijs te kijken. Maar, heb je geen zin om lang in de rij te moeten staan: Doe dan de Tour Montparnasse. In de wijk Montparnasse, staat een 210 meter hoge wolkenkrabber. Tegen betaling kan je naar de 59e etage. Vanaf het dakterras heb je werkelijk waar een spectaculair uitzicht over Parijs en zicht op de Eiffeltoren. Er komen in verhouding veel minder toeristen al neemt de populariteit wel toe.

Parijs nog eens van een andere kant bekijken. Ga dan met de Batobus. Batobus is een hop on- hop of rondvaartboot. Je kunt onderweg langs de Seine op verschillende plekken in-en uitstappen. Tijdens de vaart worden er geen verhalen verteld over de gebouwen. Je vaart langs de Eiffel en Notre Dame. Je kunt de boot vergelijken met een bus. Alleen dan op het water.

Parijs heeft een fantastisch metronetwerk. Je bent zo van de ene plek op de andere plek. Maar wil je wat zien, trek je goeie wandelschoenen aan en ga lopen. Want dan zie je het meest. Ik heb nog nooit zoveel gelopen als in Parijs en ik had zulke zere voeten, maar ik had het idee dat als ik in de metro zat, ik zoveel zou missen. Het metronetwerk is handig om ook rond Parijs dingen te bekijken. Zo heb je de tuinen en Kasteel van Versailles die absoluut de moeite waard zijn om te bekijken. Zeker de moeite waard is Château de Fontainebleau, een voormalig koninklijk kasteel wat ligt in Il-deFrance, een gebied wat oorspronkelijke het domein van de Franse koning was. Beide gebouwen staan op de Wereld Erfgoedlijst van Unesco. Je waant je echt in de middeleeuwen, prachtig.

Ik hou van Parijs omdat er zoveel te zien is en het zo divers is. Ik hoop er snel weer een keer naar toe te kunnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *