Hoe kom je vanaf het vliegveld naar het centrum van Parijs?

Vervoer van het vliegveld naar Parijs naar het centrum. Hoe kom je daar? Vanaf Charles de Gaulle of Orly Airport nar Parijs.

De meeste mensen denken niet gelijk aan vliegen als ze aan Parijs denken. Naast een vliegreis kun je Parijs namelijk gemakkelijk bereiken per trein, bus of auto. In een aantal uurtjes ben je er al. Maar misschien dat je een overstap hebt in Parijs of gewoon liever vliegt, dan wil je natuurlijk wel weten hoe je van het vliegveld naar Parijs de stad in komt. Ik zal je uitleggen op welke verschillende manieren je daar kunt komen en wat de snelste manier is.

Op welk vliegveld land je in Parijs?

Parijs heeft vier vliegvelden, waarvan er één wordt gebruik als zakelijk vliegveld. De bekendste vliegvelden zijn Orly Airport en Charles de Gaulle. Deze laatste is tevens één van de meest drukbezochte vliegvelden van Europa. Het derde vliegveld ligt wat verder van Parijs, dus zal ik even buiten beschouwing laten. Orly Airport ligt op 15 kilometer van Parijs en Charles de Gaulle op 25 kilometer.  Vanuit Nederland gaan ze naar beide vliegvelden, dus ik zou het laten afhangen welk ticket gunstiger is voor je.

Comfortabel naar je hotel met taxi of luchthavenvervoer

Wel je snel en gemakkelijk naar je hotel? Dan kan dat met de taxi of luchthavenvervoer. Er zijn vele mogelijkheden van elke vliegveld. Bekijk hier de verschillende luchthavenvervoer

Met het openbaar vervoer van Charles de Gaulle

Vanuit het vliegveld Parijs Charles de Gaulle kun je gemakkelijk met de RER-trein naar bijvoorbeeld Gare du Nord, wat dichtbij het centrum van Parijs ligt. Een kaartje kost € 10,- en brengt je in ongeveer een halfuurtje naar de stad.Een andere optie is om met de bus te reizen. Je gaat met de Roissybus en betaalt € 11,50 per persoon. Ze vertrekken rechtstreeks vanaf Charles de Gaulle naar Opéra, vlakbij het beroemde warenhuis Lafayette, in het centrum van Parijs. De bus doet er iets langer over, tussen de 60 en 75 minuten.

Met het openbaar vervoer van Orly Airport

Net als Charles de Gaulle heeft Orly Airport ook een treinverbinding die je in ongeveer 25 minuten naar de stad brengt. Vanaf het vliegveld ga je eerst met de metro naar station Orlyval en vanuit daar pak je een trein. Een treinkaartje voor beide vervoersmiddelen kost € 12,05. Ook kun je ervoor kiezen om met de tram naar de stad te gaan. Dit is een goedkope optie, maar je moet iets vaker overstappen. De Orlybus rijdt van het vliegveld naar het plein Denfert-Rochereau, vlakbij Jardin du Luxembourg. Een kaartje voor de bus kost € 8,- en doet er een halfuurtje over.

Met de taxi naar de Notre Dame

Je komt aan in Parijs en bent moe. Je wilt gewoon het liefst gelijk naar je accommodatie. Een taxi lijkt een ideale optie. Het is gemakkelijk, omdat je niets hoeft uit te zoeken en vanaf het vliegveld gelijk in kan stappen. Echter, een taxi is gemiddeld genomen duur, omdat je toch wel even moet rijden. Wil je met de taxi en in het centrum afgezet worden? Reken dan zeker op € 50,- vanaf vliegveld Charles de Gaulle en minimaal € 30,- vanaf Orly Airport. Vaak stijgen deze tarieven in de weekenden, avonden en op zon- & feestdagen. Wel kan het goedkoper zijn als je je taxi van tevoren reserveert.

Auto huren in Parijs?

Je kunt er ook voor kiezen om een auto te huren in Parijs. Je kunt dit vaak van tevoren al regelen, maar ook ter plekke op het vliegveld. Vanuit daar rijd je met je auto zo de stad in. Ritjes met de auto duren zo’n 30 minuten vanaf vliegveld Orly en 45 minuten vanaf Charles de Gaulle. In Parijs is het vaak druk op de weg en parkeren is er niet goedkoop. Bij veel hotels moet je vaak ook een kleine vergoeding betalen. Hoe dichter je bij het centrum parkeert, hoe meer je betaalt. Soms kan dit oplopen tot € 50,- per dag. Al met al zou ik er zelf voor kiezen om met het openbaar vervoer te gaan vanaf één van de twee vliegvelden. Je hebt geen gedoe met een auto huren, geen problemen om te parkeren en het scheelt je veel geld. Een taxi is ook handig, maar is toch in verhouding met het openbaar vervoer erg duur. Met het openbaar vervoer ben je zo in de stad en als je niet te veel bagage mee hebt, kun je bijvoorbeeld vanaf Gare du Nord in een halfuur het centrum in lopen. Kijk van tevoren goed van welk vliegveld je gaat en hoe je het wilt regelen qua vervoer, zodat je dat niet allemaal ter plekke meer hoeft uit te zoeken.

Snel en gemakkelijk van de luchthaven naar je hotel

Meer weten? Bekijk hier mogelijkheden en prijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *