Weekendje Parijs – bekijk de tips voor een geweldige reis

Veel mensen willen graag een weekendje Parijs meemaken. Dat is ontzettend leuk en vanuit Nederland bent u binnen enkele uren in Parijs. Met deze tips gaat u een onvergetelijk weekend in Parijs meemaken!

Hotel in Parijs boeken

Uw weekendje Parijs begint met het boeken van een hotel. Hiervoor dient u eerst te besluiten hoe u naar Parijs wilt reizen. Wilt u met de auto dan kunt u een los hotel boeken. Gaat u met de trein of het vliegtuig naar Parijs, dan kunt u ook kiezen voor een pakketreis.

Een pakketreis houdt in dat u boekt via een reisorganisatie en dat u naast het hotel ook de reis met de trein of het vliegtuig in 1 x boekt. Dat is handig wanneer u van gemak houdt. U kunt natuurlijk altijd een los hotel boeken en zelf een vliegticket of ticket voor de Thalys aanschaffen.

Kiest u voor het boeken van een los hotel en gaat u met de trein of het vliegtuig naar Parijs? Dan kunt u er ook voor kiezen een goedkoop hotel in Parijs te boeken. Tijdens het bezoeken van Parijs is er zo veel te zien, dat u na een dag slenteren door Parijs alleen nog maar lekker wilt slapen. Dan is het toch zonde om in een duur hotel te zitten met luxe waar u toch geen gebruik van maakt?

Het kan natuurlijk zo zijn dat u niet voor het bekijken van bezienswaardigheden naar Parijs gaat, maar juist voor een luxe of romantisch weekendje Parijs. Kijk in dat geval even bij de top 10 hotels in Parijs voor een overzicht van de meest populaire hotels!

Kiest u ervoor om zelf met de auto naar Parijs te rijden? Dan kunt u ook eens kijken naar een hotel in Parijs met gratis parkeergelegenheid.

Weekendje parijs via reisorganistatie boeken?

Gaat u boeken via een reisorganisatie? De volgende organisaties hebben veel aanbod voor een heerlijk weekend Parijs:

Los hotel boeken?

Gaat u een los hotel boeken in Parijs? Dan kunt u bij onder andere booking.com een hotel boeken. Kaartjes voor de Thalys kunt u boeken via NS International.

Vervoer in Parijs

Nu u een hotel heeft gevonden kunt u nadenken over het vervoer in Parijs zelf. In Parijs is de metro een zeer populair vervoersmiddel. Met de metro kunt u door heel Parijs reizen en alle hotspots zijn per metro bereikbaar.

Koop vooraf vast een metrokaartje via de reisorganisatie of via de website van de RATP. Voor een weekendje Parijs raden we aan om een 3-dagen kaartje voor 3 zones aan te schaffen. Hiermee kunt u het hele weekend door de hele binnenstad van Parijs reizen.

Bezienswaardigheden plannen

Voor u het weet is uw weekendje Parijs alweer voorbij, plan dus van tevoren welke bezienswaardigheden in Parijs u wilt bezoeken. Wanneer u dit van tevoren plant kunt u uw tijd optimaal benutten. Er is veel te zien in Parijs. Enkele populaire bezienswaardigheden die een bezoekje meer dan waard zijn sommen we voor u op:

  • De Eiffeltoren: het meest beroemde bouwwerk in Parijs mag u natuurlijk niet missen tijdens uw bezoek!
  • Het Louvre: het grootste museum ter wereld. Het gaat u niet lukken om alles te zien, maar loop er zeker even een uurtje (of 2) rond.
  • De Notre Dame: deze bekende kathedraal is zeker een bezoekje waard. Alleen al vanwege de prachtige sculpturen op de gevel.

Het ultieme weekendje Parijs

Behalve de bezienswaardigheden te bekijken tijdens uw weekendje Parijs is het ook leuk om eens door de wijk Montmarte te wandelen. Of ga heerlijk van de Franse zon genieten in het park Champ-de-Mars!

Van al het geslenter door Parijs heef u wel een heerlijk kopje koffie verdiend op een terrasje. Neem er dan ook eens een overheerlijke chocolade croissant bij. Of ga heerlijk genieten van de Franse keuken. Ga eens dineren in de wijk Saint Germain. In deze wijk zijn talloze restaurants te vinden. Of wilt u een heerlijk broodje eten? Ga dan eens naar bakkerij ‘Ladurée’, de beroemdste bakker van Parijs. Probeer zeker de beroemde macarons: een specialiteit van deze bakker.

Winkelen in Parijs

Tijdens uw weekendje Parijs kunt u geweldig shoppen in deze stad van de nieuwste modetrends. De meest bekende winkelstraat is de Champs-Élysées. Deze straat is bijna 2 kilometer lang. U dient echter wel een goedgevulde portemonnee mee te nemen om in deze straat te shoppen. Duurdere merken zoals Louis Vuitton en Armani zijn hier onder andere te vinden. Echte winkelfanaten moeten een bezoek brengen aan de wijk Le Marais. Naast gezellige restaurantjes en bars, vind je hier talloze leuke designwinkeltjes, kleine boetiekjes en markten.

Veel plezier tijdens uw weekendje Parijs! Wellicht is het handig om ook een reisgids van Parijs mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *