Rondvaart over de Seine

Wilt u Parijs eens van een andere kant bekijken? Boek eens een rondvaart over de Seine. Vanaf het water heeft u een prachtig uitzicht op alle bruggen en historische gebouwen. Een boottocht over de Seine duurt ongeveer één uur en er zijn verschillende aanbieders van rondvaarten. Geeft uw voeten eventjes rust en bekijk Parijs op uw gemak.

Bezienswaardigheden

Vanuit de boot glijdt u langs de oevers van de Seine. Afhankelijk van de bootdienst kunt u onderweg op meerdere punten in- of uitstappen. U vaart onder andere langs:

Rondvaartboot

De rondvaartboten (bateaux-mouches) die over de Seine varen, hebben een gids aan boord die in meerdere talen uitleg geeft. Daarnaast zijn er ook boten waarop een geluidsband met uitleg in meerdere talen wordt afgespeeld. Het is ook mogelijk om ’s avonds een boottocht te maken. De bezienswaardigheden in Parijs zijn dan verlicht. Een prachtig gezicht!

Vaar mee over de Seine

Praktische informatie

Gemiddeld betaalt u voor een rondvaart ongeveer tien euro. Het is bij sommige aanbieders ook mogelijk om er een lunch of diner bij te boeken. Reserveren is niet nodig, de boten vertrekken van april tot en met oktober ieder half uur (en in de andere maanden een keer per uur). Een ticket is verkrijgbaar bij de kassa op de locatie vanwaar de boot vertrekt.

Aanbieders rondvaarten

 • Batobus
  De Batobus is een pendeldienst en heeft acht plaatsen waar u in- of uit kunt stappen. Deze boot vaart heen langs de linkeroever en terug langs de rechteroever.
  www.batobus.com
 • Bateaux Parisiens
  Deze boot vertrekt vanaf de Notre Dame of iets ten oosten van de Eiffeltoren. Tijdens de rondvaart worden de bezienswaardigheden in vijf talen uitgelegd.
  www.bateauxparisiens.com
 • Vedettes de Paris
  U gaat iets ten westen van de Eiffeltoren aan boord. Tijdens deze rondvaart is er uitleg in zeven talen.
  www.vedettesdeparis.com

Tickets kopen via internet