Winkelen in Le Marais

Wilt u heerlijk een dagje winkelen in modestad Parijs? U kunt natuurlijk naar grote winkelstraten zoals de bekende Avenue des Champs Élysées, maar dat is vrij duur met grote merken als Louis Vitton en Armani. Wilt u echt ontspannen winkelen zonder steeds te schrikken van de prijzen, dan kunt u uw hart op in de wijk Le Marais.

Trendy Wijk

Le Marais is Frans voor ‘moeras’, wat verwijst naar vroegere tijden. Tot de Eerste en Tweede Wereldoorlog was dit een belangrijke joodse wijk. De traditionele joodse bevolking woont hier nauwelijks meer, maar u ziet her en der nog steeds Joodse namen op de gevels. Ook zijn er nog diverse winkels die koosjer eten verkopen. Le Marais is nu een trendy wijk met de sfeer van het nostalgische oude Parijs. In de wijk vindt u gezellige restaurantjes, bars, verrassende en unieke winkeltjes, designwinkels en markten. Ook zijn er veel antiekwinkels en kunstgaleries. In Le Marais vindt u de gezellige Franse sfeer in kleine straatjes vol winkels en verborgen hofjes.

Ontspannen winkelen in Parijs

Aan de Rue de Rivoli vindt u de grote winkelstraten met allerlei bekende ketens. Wilt u liever naar de leuke kleine winkels met verrassend design, vintage kleding, unieke én betaalbare mode, juweliers, antiek en kunst, loop dan door naar Rue Charlot, Rue du Roi de Sicile, Rue des Rosiers, of Rue Vieille du Temple. Of stap eens binnen bij Uniqlo aan de Rue des Francs Bourgeois. In de kelder van deze kledingwinkel vindt u de restanten van oude ovens en maalstenen waarmee de juweliers van de stad vanaf 1867 hun restafval verwerkten. In dezelfde straat ligt ook de galerie Yellow Korner, waar u fantastische foto’s voor een schappelijke prijs vindt. Vergeet ook niet een bezoek aan de Marché des Enfants Rouges. Dit is de oudste markt van Parijs, waar u allerlei lekkere hapjes kunt proeven uit allerlei wereldstreken. Wilt u na het winkelen even tot rust komen? Strek dan uw benen op één van de gezellige terrasjes. Of koop uw lunch bij een boulangerie en neem een pauze in het populaire stadspark Place des Vosges.

Uitgaan in Le Marais

In Le Marais kunt u niet alleen leuk winkelen, ook uitgaan behoort tot de mogelijkheden. Een leuk detail is dat de jaarlijkse Gay Pride van Parijs steevast in deze wijk eindigt. Hier kunt u genieten van het uitgaansleven, waar ook een bruisende gay scene is met diverse homovriendelijke bars en clubs.

Praktisch

De meeste winkels zijn ook op zondag open, zodat de wijk de hele week een levendige indruk maakt. Op zaterdag zijn echter diverse joodse winkels gesloten in verband met de sabbat. Le Marais ligt in het derde en vierde arrondissement, in het hartje van Parijs. Hier komen diverse metro’s. U kunt bijvoorbeeld uitstappen bij Saint-Paul of Pont-Marie.